maanantai 25. helmikuuta 2019

Haastattelussa LeKi-futiksen kasvatit Nils Strömsholm ja Jesse Vuori

Osalle paikallista jalkapalloa seuraaville on varmasti jo kautta 2019 koskevat sopimusuutiset tiedossa mutta nostetaan asia esille vielä kaikille LeKi-futiksen Some seuraajille. LeKi-futiksen kasvatit Nils Strömsholm, Jesse Vuori ja Sami Maja allekirjoittivat alkuvuodesta sopimukset Tamperelaisten 2. divisioona joukkueiden kanssa, Nils ja Sami Tampere Unitedin ja Jesse Ilveksen kanssa. Kolmikosta kaksi nuorta futaajaa, Nils ja Jesse kävivät Pikku-Vaparilla kahvilla ja kertomassa kuulumisiaan.

Nils ja Jesse kävivät Pikku-Vaparilla haastattelussa ja seuraamassa 13/14 ikäluokan harjoituksia.


Molemmat nuoret miehet ovat aloittaneet jalkapallouransa LeKissä 5- vuotiaana, ollen mukana myös toiminnassa LeKi-futiksen perustamisen aikaan kymmenen vuotta sitten. Molemmat nostavat
merkittävimpinä asioina LeKi-futis ajastaan innostumisen jalkapalloon ja mahdollisuuden harrastaa lajia riittävän laadukkaasti, lähellä kotia. Nils korostaa, että 99-ikäluokka oli aikanaan laadukas ryhmä, jossa harjoiteltiin tavoitteellisesti, mikä tarjosi edellytyksen kehittyä. Molemmat muistelevat lämmöllä, etenkin FC Lempäälä YJ (LeKi-futiksen ja Loiskeen yhteisjoukkue) aikaa, jolloin otettiin askelia jo kohti tavoitteellisempaa harjoittelua ja pelaamista.

Juniorivuosien loppupuolella molempien, tavoitteellisten pelaajien tie vei Tampereelle ja Ilveksen riveihin. Nils lähti lisähaasteiden perään C-juniori iässä, Jessen seuratessa vuoden myöhemmin perässä. Jesse jatkaa edelleen samoissa keltavihreissä väreissä. Nils puolestaan siirtyi isomman vastuun perässä viime kaudella TPVn A-junioreihin.

Tällä hetkellä molemmat panostavat lähes kaiken harjoitteluun ja pelaamiseen. Toki molemmat pelimiehet suunnittelevat tulevaisuudessa jatkavansa myös opiskeluja, Jessen tehdessä myös jonkin verran töitä Ideaparkin Class Ohlsonilla. Ohjelmaa riittää kentällä varsin reilusti. Etenkin Ilveksen organisaatiossa, jossa on paljon nuoria vielä juniori ikäisiä pelaajia, harjoitellaan parhaimmillaan kahdeksan kertaa viikossa, aamuin kolme kertaa ja iltaisin viisi. TamUssakin harjoituksia on viidesti viikossa. Näiden lisäksi myös pelataan viikoittain. Mahdollisuuksien mukaan pojat käyvät myös omalla ajalla treenaamassa etenkin kesällä. Nils kehui myös käyvänsä aika paljon ulkojäillä, nyt kun kunnon talvi on sen mahdollistanut.

Tulevalle kaudelle molemmilla on selkeänä tavoitteena saada mahdollisimman paljon peliaikaa sekä päästä vastuulliseen rooliin. Ilman työntekoa se ei varmasti onnistu, sen verran laadukkaita pelaajia on molemmissa joukkueissa. Ilveksen pelaajat pelaavat 2. divisioonan lisäksi myös A-junioreiden SM-karsintaa, nyt talvella. Viime vuonna joukkue, jossa Jesse oli myös mukana, oli SM- hopealla ja tänä vuonna olisi tarkoitus kirkastaa mitali kultaiseksi.

Molemmat pelurit viihtyvät laidalla, joko laitapuolustajan tai laitahyökkääjän roolissa. Etenkin TamUssa pelimuoto ja ryhmitys saattavat vaihdella vastustajan mukaan, jolloin Nilsin rooli myös saattaa hieman vaihdella. Molemmat pelaajista kehuvat nykyisiä valmentajiaan asiansa osaaviksi. Valmentajat ovat sopivan vaativia ja taktisesti osaavia. Jesse myös korostaa oman valmennuksen hyvää roolitusta.

Nils ja Jesse ihastelevat Pikku-Vaparia ja sen tarjoamia mahdollisuuksia laadukkaaseen harjoitteluun.
Hieman naureskellen he muistelevat omia junnuaikojaan 2000-luvulla, kun harvoin pääsi talvella
tekonurmille treenaamaan ja niinäkin kertoina harjoitukset alkoivat pahimmillaan klo. 7:30 viikonloppu aamuina. Fiksut nuoret miehet muistavat kiittää nöyrästi omia vanhempiaan, että ovat kuskanneet aikoinaan poikia treeneihin myös haastavina aikoina. Kodin tuki kokonaisuutena saa pojilta paljon kiitosta haastattelun aikana. Molempien isät, Marko ja Timo olivatkin useamman vuoden 99-ikäluokan valmentajina niin LeKi-futiksessa, kuin FC Lempäälässä.

LeKi-futiksen otteita, seuran entiset pelaajat seuraavat toki edelleen, sen verran mitä omilta kiireiltään ennättävät. Etenkin kesällä molemmat ovat seuranneet harjoittelua ja pelaamista, ollessaan kentällä itse potkimassa. Molemmat ovat aidosti sitä mieltä, että toiminnassa on hyvä tekemisen meininki, sekä vaikuttaa siltä, että pelaajilla on entistäkin paremmat mahdollisuudet kehittyä.

Nykyisille LeKi-futiksen pelaajille Nils ja Jesse lähettää tsempit ja kehottavat treenaamaan paljon sekä tekemään aina täysillä treeneissä. Uskomalla vahvasti omaan tekemiseen sekä laittamalla itsensä likoon, tulee ennemmin tai myöhemmin palkintoja. Nämä ominaisuudet tulivat esille jo LeKi-futiksen aikoina kyseisten pelimiesten harjoitellessa ja pelatessa. Nils tiivistää tavoitteellisen harjoittelun hyvin: ”Aina ei ole niin mukavaa treenata kovaa ja kilpailla pelipaikoista. Mutta kun sen tekee, niin mukavia hetkiä tulee. Ja ne ovatkin sitten ihan älyttömän hienoja hetkiä”.

Kiitos Nilsille ja Jesselle haastattelusta ja menestystä kaudelle 2019 koko LeKi-futis perheeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti